Hem-flesk-kunskap

Tjena tjena våra kära läsare!

Idag kommer ni att få lära er den ädla konsten att göra Palt!
-Men liksom, hur svårt kan de va!? Tänker ni säkert för er själva medan ni kliar er på kaggen.
Som många andra fetton så brukar vi ju själv mest ägna oss åt att äta maten inte tillaga den så vet inte heller hur man gör :O MEN, som tur var så har jag hittat ett urgammalt recept på denna fläskiga maträtt:


Vafan det står på detta recept är dock lite svårt att begripa om man inte är välbildad i antika språk!
Men jag lyckas iallafall lista ut att fläsket är innuti Palten. Många vill ha det så men jag föredrar fläsket välstekt å flottigt bredvid ;)

Kut ut i köke å knåda en knul nu så hörs vi snart igen :D
// Rippe

Helgfleske

Goder afton kära fetton!
Fyfasen denna helg har plånboken fått känna på fläskigheter allhelglong!
På Fredan bar det iväg till Umeå med skolan och givetvis så är ett besök på Subway ett måste :D
Ja sedan dracks det kaffe, vi for på boa å köpt öle, kom hem å for på frasses, drack mer öle.
Sedan blev det Lördag och det lunchades på Kitas Krog i Storuman, riktigt fet kebab pizza blev det där.
Framåt kvällen gnällde kaggen igen och det blev en Grandiosa El Nacho.....och öl.
Som sagt, kaggen hålls i trim! Ännu oklart vad den ska mättas med ikväll men kan nog tänkas slinka ner en chipspåse. Sophie var min companion-in-flesk hela helgen så hon är på god väg att rulla in på fleskets feta bana!


Hare fett!
// Ironman

Snabbt och flottigt

Snabbt och flottigt:

Jajjamensan!
Nu har vi kommit fram till ett inlägg som säkert många kan relatera till, i alla fall de som har en kagge som tryter dagarna i ända! Dock så är det inte alla dagar man orkar ställa sig och laga stora lyxmåltider för att kaggen ska bli nöjd, så dessa dagar får man muta den med något snabbt och flottigt istället!

" Vad ska jag muta det där svarta hålet med då? " - Är kanske en fråga som ploppar upp, likt pizzan du åt innan krogbesöket där det blev lite för mycket av det goda. Tja, det finns förstås en hel del fläskiga saker som går fort att tillaga. En del lägger en slant på fläsk man värmer i mikron, andra lagar något snabbt och flottigt hemma!

Själv har jag inte mycket tid över dessa dagar. Jag pluggar stenhårt inför min hemska tenta på fredag och har knappt tid att öppna ett mjölkpaket på morgonen! Vad har jag då hunnit mätta min kagge med? Jo, detta:



Helt okej, snabbt och flottigt enligt mig.
Nästa gång gör jag nog om en limpa till ett korvbröd och lägger i en falukörv, det blir säkert SKITBRA!

Har du ett tjock lager fett kvar i stekpannan efter att du lagat din mat?
DÅ HAR DU GJORT FEL, häll upp det på ditt fat!

KöxxiKåldolme! /Kajjehsson

Gohet'n och arkiverade fläskigheter.

Hallå där!

Fleskbloggen kämpar sig framåt och numera har läsarantalet nått nya flottiga höjder! Vem kunde tro att det fanns så många omättliga kaggar där ute? Aja, skitsamma! Jag passar på att kopiera in en fin kommentar vi fått av en trogen läsare nu när jag ändå sitter här:

" Puss på er gossar, det sår sånna som ni som gör internet till en bättre plats! Fleskare, I Salute You! "

Arkiverade fläskigheter:

Eftersom att jag och Rippe äter i princip hela tiden är det ganska svårt/jobbigt att uppdatera bloggen varje gång detta sker. DÄRFÖR smetar jag ut lite bilder från några fläskigheter som härjat i våra kaggars kvarter den senaste tiden.

1. Frukostfläske, mycket viktigt!
2. Ja, denna rätt har inte fått något namn än, men fläskig är den ändå!
3. Fikafläsket, något som senare kommer att få ett eget inlägg eftersom att detta har en stor del i många människor liv!


1.  2.  3.

Och nu över till något helt annat, alltså:


Gohet'n:

Vad i helvete är gohet'n?
Är det något som dom där jädra norrlänningarna har kommit på?

Ja, det kan ni ju suga på ett tag ni stackars tomkaggade ovetande själar. Eller så fattar ni direkt att gohet'n finns överallt i våra liv. Det är dock svårt att förklara vad det innebär, det är nog upp till var och en att tolka gohet'ns betydelse. Dock så har vi på fleskbloggen självklart tagit den feta förklaringen:

Exempel 1:

Du sitter hemma, är sugen på något att äta men har absolut ingenting. Då kommer en vänlig kagge och dukar upp detta åt dig:



Vad säger man då om detta? Jo, klart som fan att man säger att det är GOHET'N!

Exempel 2:

Du är på fest, har 50 stycken avslagna öl att dricka, och känner att varken du eller din kagge vill dricka upp dom.
Då, helt plötsligt, någon bjuder dig på detta:



Är inte det GOHET'N i jämförelse med det andra (50 avslagna öl) så säg!

Okej gott folk, detta blev ett väldigt stadigt inlägg i vår feta blogg, hoppas att ni har fått lite mer fläsk på benen efter att ha läst det!

Om kaggen tryter och plånboken är för lätt
Om du allt smör på den stora smörgåsen har brett
Lid då inte i det tysta, likt de oälskade som väntar på att bli kyssta
Kom in till oss på den fetaste bloggen du sett, här sparar vi inte på något som kan kallas fett!

HA DET FETAST!
/Kajjehsson

Sibyllaflesk och Flesktestare.

Godkväll alla tjockisar!

En söndagkväll som denna så ska här recenseras ett nytt fläskställe!
Fläskstället som fick äran att besökas av fleskbloggen var idag Sibylla i Storuman.
Det beställdes ett Pepper cheese bacon meal + chilli cheese. Denna utsökta måltid fyllde sitt syfte väl och så även min kagge så nu är man mätt och belåten! Men allt fläsk har ju både för och nackdelar så detta granskas mer noggrant:
+Mm, bacon.
+Grymt god burgare som jag aldrig smakat tidigare, specialbröd och jalapeno var pricken över i.
-Chilli Cheesen har jag smakat godare tidigare, var inte nog varma och kladdiga
-Pommesen kunde varit bättre stekta.
Totalt så får ändå Sibylla i Storuman en liten 4:a av 5 möjliga.

Sophies kagge var även den hungrig så vi fleskade mat från Sibylla båda 2.

Nu över till något helt annat:



Flesktestare.
Vad är nu detta undrar ni. Ja de vet vi inte riktigt än men det var ett förslag från en fleskig typ jag träffade på vägen till Sibylla. Han tänkte att vi skulle starta en grupp "Flesktestare" som får testa nytt flesk och sedan tycka till om det och lägga upp på bloggen. Tycker det hördes som en bra idé så får se om inte det ska gå att införa som ett återkommande inslag här på fleskbloggen inom en snar framtid!
Det var allt för den här veckan, nu tror jag att jag ska gå å sno mig en kaffekopp å ät en chokladbit!

Over and out från Ironman-Rippe-Järnvåfflan-Pippi

Lill-lördag och Fläskgudar.

Jajjemen igår vare Lill-lördan som bekant! Det firades med ett parti poker i goda vänners lag.
Till det spisades det Ölkörven och tillhörande öl! Senare slank det ner en och annan kaka och en Cuba Libre också.
Man kan säga att vi mådde som Fläskgudar! Bara tare chill och fläska lite mitt i veckan, det är sådant som verkligen får en att uppskatta fläsket och riktigt känna sig som en fläskgud! Som vi tidigare predikat så är det ofta inte själva fläsket som gör fläskandet, utan situationen och personerna som deltar!


Tänk på det till nästa gång du känner att Lill-Lördan måste firas!

"Det som inte är fett är inte rätt"
//Ironman

Från smet till fläskpannkaka / Ris och hetfläsk

De första tankarna kring skapandet av Fleskbloggen:

"
Idag har chokladbollarna knarkat ner mig, det känns bra.
Jag har funderat på att göra en "Fläskblogg" där dagens fläskande redovisas och RIKTIGA fläskartips ges.
So, alla ni som har gjort "Bantningsbloggar"... SUG!
"

Ris och hetfläsk:

Emil D (vinnaren i mjölkdrickartävlingen) visar här på bilden att det inte är så lätt att äta en jävla massa mat och hålla rätt på alla pinnar samtidigt.
Men vad är det då han äter, och varför äter han med det pinnar? Ja, det kan man fråga sig själv ett jävla bra tag. Eller så ser man direkt att det är tajjfood med kryddor från det hetaste helvetet som finns. Pinnarna är dock lite svårare att förklara. Kanske är de till för att stämningen ska bli dålig då man inte får i sig något käk, kanske är de till för att visa upp något lands seder vid förtäring av mat.

MEN, vi på fläskbloggen äter det mesta med slev. Varför förstår ni säkert själva! Pinnarna eldar vi med då vi kokar kaffe i skog'N.

GÖTT?
Svar: Ja.

STARKT?
Svar: Enligt Rippe, nej. Enligt Kajjehsson, ja.

OBS:
Drick för satiken inte cola till detta, det antänder bara i strupen på dig.



Jag är fet, du är ful.
Jag har kagge, vad har du?

/ Kajjehsson


RSS 2.0