Fläsket har ingen nöd

Som vi sagt tidigare , fläsk kan avnjutas när som helst, till och med på en Måndag!
Alltså, känner man fläsksuget komma så försök inte fly ifrån det, gå på närmaste restuarang å fläska istället!
Om du ändå känner att , fläsket börjar ta över, att du inte kan kontrollera ditt fläskbehov så finns det tidigare nämnda APT(AnonymaPaltTrugare) att vända sig till. Där kan man få hjälp med sina besvärliga fläskstörningar och träffa andra med samma problem. Självklart får man alltid kaffe och fetjävla kanelbullar när man kommer dit också :)

Det var allt för idag, var uppmärksam på bloggen de närmaste veckorna för inom kort påbörjas  medverkandet med Dunder Entertainment med spänning!
Over and out// TheRippa


(Bilden tagen på Taormina i Umeå, svingod pizza!)

Grilltajm och galenskaper

Grilltajm!
Så fick även vi fleskbloggare grilla för första gången i år, och jag kan inte säga annat än att det var GÖTT!



Flintastek, Heineken, potatissallad och lite oväntade fyrverkerier var det som inledde denna kväll. Bilden avslöjar nog vem som var galnast av alla personer i Vilhelmina, alltså Pone. Han blev fläskförgiftad!

"Kan man bli galen av fläsk?"
tänker ni nog nu, och ja, det kan man faktiskt. Fläsk förekommer inte bara i fast form, utan även i flytande. I detta fall kom det i en skepnad som kallas öl av oss flesta. Nu när vi ändå kom in på öl så kan jag lika gärna berätta lite mer om en annan fläskighet som vi har smekt oss baklänges...

MÅNDAGSÖLe:
Borde man dricka öl på en måndag? Is there a point to it? Saknar ni vett?
På dessa frågor svarar vi förstås med ett JA, eller kanske nej. Som fläskare bör man veta att det inte finns några fel då det gäller tider man får fläska på, och som jag tidigare i inlägget tog upp är öl faktiskt också en form av fläsk. Dessutom passade vi riktiga fläskare på att bli ölexperter. Vi testade olika öl och fick reda på bakgrunderna kring dem, vi gör allt för att bredda våra hjärnor kring sådant som kan bredda våra kaggar!



Fläsknytt: Fleskbloggen har startat upp ett samarbete med Dunder Entertainment, vad detta innebär vet vi fan inte själva men något positivt måste det ju föra med sig!

Har du inget att brödet ditt i doppa, får du fan i mig koka en soppa.

//Kajjehsson

Svullgurkor och årets första grillning

Vad säger man? Fläsket låg vid sidan av pannan ett tag, men nu skall det stekas en gång för alla!
I det här inlägget hade jag tänkt ta upp lite mer pm de s.k. Svullgurkorna och deras söndagsfläsk.

Svullgurkan:
Svullgurkorna är inte direkt några skygga varelser, men bara för det ser man dem inte så ofta ute i dagsljuset. Nej dem är lika sociala som en burk smörgåsgurka. Men så ibland kan man ha tur att se en svullgurka. Det är ungefär samma odds som att stöta på en tomtenisse i skogen, men det finns i alla fall en chans. De som stöter på svullgurkorna blir oftast chockade över vad de stöter på. Svullgurkorna har något som knappast kan kallas oemotståndligt över sig själva, de luktar helt enkelt prutt och gamla osthyvlar.

"Vafan, jag måste ut och se en sån där gurkjävel" tänker du säkert nu. Så vart finner man då dessa obehagliga varelser? Jo, mest troligt på frasses. De liknas oftast vid något som ur folkmun kallas "P12" men de kan anta många olika skepnader. På frasses avnjuter de sitt söndagsfläsk, vilket betyder att söndagar är de dagar man har störst chans att få syn på en Svullgurka.



Nu tänker jag berätta om något helt annat - Årets första grillning!
Tyvärr så har jag inte haft den turen att jag har fått grilla någonting än, men vad gör det? Fläske blir så mycket godare desto mer och längre man tänker på det. Dock så vill jag varna för att vänta för länge med att grilla då det lätt kan uppstå bråk mellan de olika grilldeltagarna. Knivar bör gömmas och grillen bör släckas innan maten serveras.

Men vafan gör de? Gött är det!



För fläsket - I tiden!

//Kajjehsson

RSS 2.0