Fleskbloggen i England - Part 2

Jaha, då var det dags för del två i denna konstigt fläskiga England-special!
 
1. Cheesburger'n:
I part 1 tog jag upp att jag mina första dag här i England blev räddad av en mycket fläskig cheeseburgare, så nu tänkte jag ta tillfället i akt att visa en typisk cheeseburgare härifrån (dock inte från samma ställe där jag köpte första dagen). Här har ni den, ackompanjerad av ett gäng strimlade potatisar och ett par skållade lökar.
Inget fel på detta, nejnej. Men något som det verkar sakna överallt på den här ön är flytande fläskigheter i form av dressing och dylikt, vilket kan göra måltiderna lite... torra. Aja, skitsamma. Gött e gött
 
 
2. Pudding'n:
Ja gott folk... Här borta är det "pudding" som gäller efter maten har intagits, så paltkoma är inget som får förekomma innan puddingen är uppätan. "Pudding" kan vara i princip vad fan som helst som är sött och kladdigt. Creme brulé och yoghurt är vanligt, men även äppelpaj och Ben & Jerrys förekommer. På den här punkten är engelsmännen långt före oss svenskar då det gäller fläskighet, det är inget att argumentera om! Här nedan ser ni en cheesecake med inkluderad lime-smak, gohet'n.
 
.
 
3. Fortsatt ölprovning
 
I mitt tidigare inlägg så var jag lite kritisk och halvledsen över de öl jag testade. Men nu, NU, har jag hittat lite mer välsmaklig öl, wuhu!
Till vänster har vi Testley's, en ale liknande den första ölen jag köpte här i England men med skillnaden att den faktiskt hade kolsyra. 30 spänn kostade den, ack ja vilka skyhöga priser de har här... 3,2 av 5 fläsksvålar får den!
Till höger har vi Leeds ale, eller något i den stilen. En lokal, lite ljusare öl med bra smak. Även denna gick för 30 spänn. 3,5 av 5 fläsksvålar är den värd, bäst än så länge!
 
Det bör tilläggas att all öl på tapp här borta har en väldigt låg alkoholhalt, de flesta ligger kring 4%, nästan nere på follenivå. Tur att det är billigt!

   
 
Det var allt för denna gång, må palt'n va med er!
 
/Kajjehsson
 

Vad blir det för flesk?

Goddagens kära Fleskbloggsläsare.
 
Idag kommer det att bjudas på inget mindre än ett Fleskvideobloggsinlägg!
Vi lanserar här med våran nya videoserie "Vad blir det för flesk?"
https://www.youtube.com/watch?v=swv1hTXXJjo
 
 I videon såg ni hur man tillagade denna magninfika rätt men det som såklart alla undrar, hur smakade det?
Ja, vad tror ni? Fullständigt fantastiskt! Bland det bästa jag någonsinn lagat till. Så nu vet ni vad ni ska göra om ni råkar ha ett kilo bacon till övers. Stort tack till min hjälpreda Byggmax som gjorde detta möjligt. Även tack till bananmannen Leo. 
 
Där fick ni allt nått fett att bita i. Nu bör era hungrande kaggar vara stillade ett tag framöver(eller ja, en kvart iaf!)
Ses snart igen.
 
Over and out from Ironman
 
 

Fleskbloggen i England - Part 1

Hejsan kära fläskare, kamrater och ni av annat slag!
Idag har det blivit hög tid för mig att skriva ett inlägg och det passar ju extra bra nu när jag befinner mig i det stora, men ändå lilla, landet England. Mat och dryck skall recenseras och fingranskas in i minsta detalj, enjoy!
 
Dag 1 - En besviken fläskare
Innan jag åkte hit så förväntade jag mig att det skulle finnas riktigt fet mat och många olika GODA ölsorter - så det är klart att ett pub-besök stod på schemat första dagen. Jag såg att det fanns en "local ale of the week" eller något i den stilen, så jag tänkte att det måste ju vara något värt att prova. Namnet lade jag tyvärr ej på minnet. Nog för att jag testat öl som jag inte tycker om, men far ända åt dyngkas'n vad denna öl gjorde mig ledsen och förbannad på samma gång. Smaken var helt okej, men det fanns ingen som helst kolsyra i glaset som stod framför mig. "Nä, ska det vara så här så åk ja' hem" tänkte jag som den rebell jag kände mig som. Dagen fick sin räddning i form av en riktigt fet chesseburgare från den lokala cheeseburgar (och även curry-) specialisten!
 

 
Dag 2: Nytt hopp för feta drömmar
Friterad kyckling till lunch i skolans matservering. Sverige, snälla, varför har du givit mig så lite friterad mat i skolserveringen? Fett skare va, så äre. Aja, kvällen spenderades med hela klassen på The Old Ball - eller "Den gamla boll'n" om man nu känner sig extra svengelsk. Kände mig illa till mods när jag skulle köpa min första öl.
 
Skulle den smaka lika mycket leverpudding som den första?
 
Efter att ha förklarat på mycket god svengelska att jag skulle ha en "Slinger" så satte jag mig till bords och tog den första klunken som skulle avgöra hela min vistelse här, och ja, som ni förstår så är jag kvar här. Ölen smakade faktiskt helt okej. Poängmässigt skulle den få 2.99/5 poäng, vilket är mycket bättre än den första ölen jag smakade. Sedan kan jag tillägga att det smakades på en hel andra ölsorter också, men dessa tar vi en annan gång då jag minns vilka det var!
 
 
Dag 3: Dagen då fläsket tog över
Dag 3, det är alltså idag. En dag då fläsket flödat så jag vet inte vart jag ska ta vägen någonstans. Till lunch var det pizza på universitetet (<3, bra där), efter det drog jag och en compadre in till centrala Leeds i jakt på ett simkort, då vi plötsligt blev lite hungriga igen, så då var det dags för lunch nummer 2. Denna lunch intogs på en mexicans restaurang där vi åt burritos, gött vare. Fläskigt också, förstås.
 
Det är ungefär så långt jag kommit på denna dag. Nu ropar min värdfamilj och säger att det är mat, eller "tea time" som de kallar det. Så... plikten kallar, vi hörs när mer har utforskats!
 
Cheers på er gammpaltar!
 
 

RSS 2.0